Multi-potential-ite


Tijdens het laatste jaar van mijn studie aan Academie Artemis in de zomer van 2017 voelde ik de motivatie om me in te schrijven voor een Master opleiding. Dit lag niet zo een-twee-drie voor de hand omdat er eigenlijk geen logische vervolgstap is na deze opleiding. Bij Artemis word je opgeleid tot Allround Stylist. En ja, dat is een heel breed begrip. Ik had dan ook het idee dat ik van alles ‘iets’ wist maar dat ik geen specialisatie had waarmee ik me kon onderscheiden. 


De zoektocht naar de Masteropleiding liep uiteen van een talencursus in Spanje naar een studie interieurarchitectuur in Antwerpen tot een Master kunstgeschiedenis in Londen. Drie onderwerpen waar ik me graag in wilde verdiepen, maar waar ik geen beeld bij had als toekomstig carrière focuspunt. 


Na twee jaar wikken en wegen besloot ik losse cursussen te volgen om op een laagdrempelige manier meer kennis te werven over deze verschillende onderwerpen. In de praktijk merkte ik echter dat de cursussen geen prioriteit hadden. Dit kwam voornamelijk doordat een cursus geld kost en geen geld oplevert. En ja, laten we eerlijk zijn, dat is als inmiddels startende ondernemer toch heel belangrijk.


Afgelopen maandag had ik de kick-off van mijn coachingstraject bij Anne Hospers van Camp Bluff. Zij attendeerde mij op de Ted talk van Emilie Wapnick. Bij thuiskomst heb ik deze meteen bekeken en het boek aangeschaft met de aansprekende titel: ‘Hoe word je alles’. Emilie introduceert de term Multipotentialite. Zelf had ik hier nog niet eerder over gehoord. Een Multipotentialite is iemand die meerdere talenten heeft en zich niet specialiseert in één beroep. Zij laat zien dat dit juist een kracht kan zijn in plaats van een zwakte.


“Embrace your passions. Follow your curiosity down the rabbit holes. Explore your intersections.” - Emilie Wapnick

Zo zie ik het nu: Het volgen van verschillende cursussen of opleidingen zijn op de lange termijn een investering in mezelf en in mijn bedrijf. Bij elke opdracht kijk ik hoe ik het beste team kan samenstellen dat aansluit bij de wensen van de klant. Mijn kracht hierin is dat ik met elk aspect affiniteit heb en zo een goede helikopter overview kan houden om zo tot het beste resultaat te komen. Ben jij ook een Multipotentialite en wanneer ben je jouw vele interesses als kracht gaan zien?


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven